Tukevasti Turun keskustassa vuodesta 1975.

Kivikukkaro on Turun kävelykadun kupeessa sijaitseva kiinteistö, jossa on liiketoimintaa tukevia tiloja eri alojen yritysten tarpeisiin. Asiakkaamme vuodesta 2019 omistaman kiinteistön tilat ovat pysyneet hyvin vuokrattuina, ja jotta vuokrausaste olisi vastaisuudessakin vakaa, saimme toimeksiannon perehtyä Kivikukkaroon ja sen kehitystarpeisiin.

Aloitimme kiinteistöön ja sen käyttäjiin tutustumisen kyselytutkimuksella alkuvuodesta 2021, jolla kartoitimme kiinteistön vuokralaisten tyytyväisyyttä, kokemuksia sekä mahdollisia ylläpito- ja huoltotarpeita. Kyselyn yhteydessä vuokralaiset saivat myös tietoa kiinteistön omistajasta, sekä viitteitä tulevista muutoksista joihin vuokralaisille annettiin mahdollisuus vaikuttaa.

Kyselytutkimuksen tuloksista saimme myös ainesta kiinteistön brändisuunnittelun tueksi. Sijainti, kiinteistössä sijaitseva supermarketti sekä tilava parkkihalli nousivat esille vuokralaisten kokemuksissa, joten ne oli syytä nostaa esiin myös markkinointimateriaaleissa. Kivikukkaron brändissä lokaatio näkyy Turun vaakunasta inspiraationsa saaneessa liikemerkissä, ja kuuluu varsinaissuomalaisista sananlaskuista johdetuissa copy-teksteissä. Näyttävine marmorijulkisivuineen ja mieleenpainuvine nimineen Kivikukkaro on persoonallinen osa kävelykeskustaa, joka ansaitsee tulla huomatuksi!

Saamme olla mukana Kivikukkaron kehityksessä laaja-alaisesti. Projekti jatkuu seuraavaksi verkkosivujen suunnittelun sekä talon sisäänkäyntien ja kulkureittien päivityksellä, jonka yhteydessä kiinteistön brändi-ilme pääsee kiinteäksi osaksi tiloja opasteiden muodossa.

”Kakadun teettämän vuokralaiskyselyn avulla saimme arvokasta tietoa kiinteistön olosuhteista ja vuokralaisten näkemyksiä kehitettävistä asioista. Olemme lähteneetkin kyselyn jälkeen aktiivisesti kartoittamaan esitettyjä kehitysideoita ja tulemme toteuttamaan niitä jo tämän vuoden aikana. Odotamme innolla Kakadun kanssa suunniteltuja jatkokehityshankkeita, joiden avulla kiinteistön yleisilmettä ja opastemaailmaa lähdetään parantamaan.”

Arvokiinteistön arvoinen brändi-ilme

Kestävän kehityksen kiinteistösijoitusyhtiön omistama, Helsingin keskustassa sijaitseva kiinteistö uudistettiin vuokra-asunnoiksi sekä toimi- ja liiketiloiksi. Olimme Diana-projektissa alunperin mukana sisustusarkkitehti-näkökulmalla, mutta laajensimme reviiriämme kiinteistön parissa myös brändisuunnitteluun ja viestintään. Kiinteistön ilmeen suunnittelussa lähtökohtana olivat vihreät arvot sekä sijainti keskustan puistojen keskellä. Värimaailmaan haettiin inspiraatiota vanhan kiinteistön porraskäytävän sävyistä, ja logo sai muotonsa Dianapuiston veistoksesta ja mytologiasta inspiroituneena. Kuvasimme kohteen kiinnostavia yksityiskohtia ja ympäristön vehreyttä sekä kaupunkitunnelmaa korostaen. Esitetekstejä kirjoittaessa pyrimme nostamaan esiin Dianan kilpailuvaltteja, jotta kiinteistö todella erottuisi edukseen keskustan arvokiinteistöjen joukossa.