




















Kokonaisvaltainen tilakonsepti ja kehityshanke viestinnästä viimeistelyihin
Kolmikulman kuningattareksi tituleeraamamme uusrenessanssipalatsi koki arvoisensa muutoksen, jonka parissa saimme kunnian hyödyntää monialaista suunnitteluosaamistamme.
- Tilakonsepti
- Kiinteistöbrändäys, verkkosivut ja esite
- Asuntojen sisustusarkkitehtuuri (Silvana)
- Toimistohuoneistojen sisustusarkkitehtuuri
- Porrashuoneiden facelift
- Valaistussuunnittelu
- Opastesuunnittelu
Kiinteistöbrändäys
Ennen julkisivuremonttia kävimme kuvaamassa Dianan persoonallisia piirteitä ja puistomaista ympäristöä, jotka toimivat lähtökohtana brändi-ilmeen suunnittelulle. Viereisen Dianapuiston nimen takana oleva metsästyksen jumalatar innoitti jousta ja nuolta mukailevan logon. Ilmettä hyödyntäen suunnittelimme esitteen ja verkkosivun asuntojen sekä toimitilojen ennakkomarkkinointia varten, jotka jäivät odottamaan uusia vuokralaisia muutostöiden ajaksi.
Asuinhuoneistot
Ensimmäisenä valmistuivat tasokkaat vuokra-asunnot, joiden sisustusarkkitehtisuunnittelusta vastasi sisaryrityksemme Silvana. Yksiöt ja kaksiot suunniteltiin laatua arvostavien kaupunkilaisten tarpeisiin. Täältä voit lukea lisää Dianan asuntojen suunnittelusta.
Toimistohuoneistot
Toimistohuoneistoissa haluttiin säilyttää historiallisen kiinteistön alkuperäinen tunnelma stukkokoristeineen ja kakluuneineen. Tekniikka ja valaistus sen sijaan suunniteltiin vastaamaan nykyaikaisen toimistotilan vaatimuksia. Vanhat parkettilattiat hiottiin ja pintakäsiteltiin, ja seinät saivat uuden maalipinnan. WC-tilat olivat tulleet tiensä päähän, ja ne saneerattiin laadukkain materiaalein kestämään seuraavatkin vuosikymmenet.
Porrashuoneet
Porrashuoneisiin toimme näyttävät valaisimet, joiden modernit muodot tuovat kontrastia saaden kattojen sekä seinien koristemaalaukset hohtamaan. Kolhiintuneet pinnat siistittiin uudella maalikerroksella ja käytössä kuluneet valokytkimet uusittiin, jotta Diana saatiin yksityiskohtia myöten entiseen loistoonsa.
Opastesuunnittelu
Opastesuunnittelussa Dianalle suunniteltu brändi-ilme tuotiin kiinteäksi osaksi rakennusta. Kylttien ja taulujen muodot sekä materiaalivalinnat mukailevat porrashuoneiden koristeellisuutta. Myös diginäytöt koteloitiin messinkiin, jotta ne istuisivat paremmin antiikkiseen miljööhön. Opasteiden laadukas toteutus saa ne kestämään ja ikääntymään kauniisti Dianan vanavedessä.
Kestävää kiinteistökehitystä
Kaikkea suunnittelutyötä ohjasivat kiinteistön omistajan vahvat ympäristöarvot, joiden mukaisesti harkitsimme tarkasti muutostöiden tarpeellisuutta, materiaalien kestävyyttä sekä energiatehokkaita ratkaisuja. Esimerkiksi keittiöitä ei ollut tarvetta uudistaa kaikissa asuin- ja toimistohuoneistoissa, mikäli kiintokalusteet olivat ehjiä, toimivia ja siistejä.
Diana Helsinki on ainutlaatuinen arvokiinteistö, ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa sen tarinaa.














Ajatonta tyyliä ainutlaatuisessa kiinteistössä
Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitilakiinteistössä Salmisaaressa oli pitkäaikaisen vuokralaisen jäljiltä tyhjää tilaa, joka käyttötarkoituksen muutoksella sekä ulkoasun päivityksellä yhtenäistettiin luontevaksi osaksi jo osin remontoitua kiinteistöä.
Noin 1500 m2 kokoisella muutosalueella purettiin ja rakennettiin uudestaan lähes kaikki väliseinät sekä alakatot. Aiemmin työterveyshuollon käytössä olleisiin tiloihin rakennettiin 17 neuvotteluhuonetta sekä yksi koulutustila, joiden nimeämiseen löytyi inspiraatiota ympäröivästä merimaisemasta.
Edustavat kokoustilat lisäävät tilojen käytettävyyttä, ja ne palvelevat uutta vuokralaista muunmuassa tämän päivän vaatimusten mukaisella talotekniikalla. Kestävät ja laadukkaat materiaalit henkivät luonnollisuutta ja arvokkuutta, joka sopii upealla paikalla sijaitsevan, ainutlaatuisen kiinteistön henkeen.





















Arvokiinteistön uusi aika loistaa
Keskuskatu 7 on valmistunut 60- ja 70-lukujen vaihteessa hyvin keskeiselle paikalle Helsingin rautatieaseman ja Ateneumin viereen. Arvokkaan kiinteistön saneerauksen yhteydessä tehtäviin tilamuutoksiin haluttiin erityisesti panostaa muunmuassa materiaalivalinnoin.
Toimistokerrokset purettiin kokonaan ja kaikki tekniikka tiloissa uudistettiin. Kakadun työpöydällä tässä projektissa olivat kaikki tilojen käyttäjiä koskevat ratkaisut. Toimistokerroksissa kiinteinä ratkaisuina suunniteltiin taukotilojen keittiöt, WC-tilat, sisääntuloaulojen uudistaminen sekä sosiaalitilat.
Toimistotilojen puolella suunnittelun alla oli vuokralaisille tarjottavat materiaalit ja muut kiinteistön vuokralaisille tarjoamat sisustusratkaisut.























Uuden ja vanhan harmoniaa
Suunnittelimme yhteiskäyttötilat Kevan omistamaan, ”Työpajaksi” nimettyyn kiinteistöön Työpajankatu 13:ssa, jossa toimii Tilastokeskus. Projekti toteutettiin osana peruskorjaushanketta. Suunnittelimme projektissa tilasovituksen asiakkaan tarpeisiin ja toteutimme kokonaisvaltaisen sisustussuunnitelman värimäärityksistä irto- ja kiintokalusteisiin sekä valaistuksesta tekstiileihin ja viherratkaisuihin.
Halusimme kunnioittaa koko projektissa kiinteistön arvokasta arkkitehtuuria. Materiaali- ja kalustevalinnat tehtiin rakennuksen aikakautta mukaillen. Yhteiskäyttötiloissa pääfokus oli luoda käyttäjälähtöiset ja monimuotoiset tilat, jotka tukevat ihmisten kohtaamista, itsenäistä työntekoa sekä ryhmätyöskentelyä.

















Arvokasta 30-luvun henkeä Senaatintorin laidalla
Jykevä Aleksanterinkatu 30-34 punagraniittikiinteistö päätettiin peruskorjata, kun sen vanha päävuokralainen muutti uusin tiloihin. Toimitilatekniikan päivittämisen ohella saneerauksen keskeisimpiä tavoitteita oli nostaa kiinteistön houkuttelevuus vastaamaan sen erinomaista sijaintia ja tuoda esiin sen omaperäistä arkkitehtuuria.
Toimistokerrokset purettiin kokonaan ja kaikki tekniikka tiloissa uudistettiin. Kakadun työpöydällä tässä projektissa oli kaikki tilojen käyttäjiä koskevat ratkaisut, kaksi uutta sisäänkäyntiä ja sosiaalitilat. Näiden lisäksi suunnittelimme kiinteistön opasteet ja esittelymateriaalit. Toimistokerroksissa kiinteinä ratkaisuina suunniteltiin wc-tilat ja portaat, muuten käyttäjiä varten toteutettiin referenssitason suunnitelmat sekä astetta laadukkaammat ratkaisut, joista vuokralaisen on helppo valita.











Lisää näyttävyyttä ja päivitys uudelle aikakaudelle
1980-luvun alussa valmistunut Graniittitalo oli uudistuksen tarpeessa. Kiinteistön talotekniikka oli vanhentunut ja sen hämärät sisäänkäynnit kaipasivat kohennusta. Asiakkaan tarpeena oli myös toimistotilojen vuokrauksen edistäminen.
Saimme hoidettavaksemme sisäänkäyntien lisäksi kuudennen kerroksen peruskorjauksen sisustusarkkitehtisuunnittelun sekä hissien, kerrosten hissiaulojen ja sosiaalitilojen uudistamisen.
Sisäänkäyntien ehostuksen haasteena oli suojellun kiinteistön julkisivu, johon ei ollut mahdollista kiinnittää uusia valaisimia. Sen sijaan valoa tuotiin sisätiloihin tyylikkäillä valaisimilla ja ikkunapintoja avaamalla. Persoonallisen rakennuksen arkkitehtuurista otettiin vaikutteita tuomalla messinkiä myös sisätiloihin korostamaan alkuperäisiä graniittipintoja. Aulojen opasteet suunniteltiin näyttäviksi, ja kellarin opastuksella selkeytettiin kulkua sosiaalitiloihin.
Tilat ovat peruskorjauksen jälkeen menneet hyvin vuokralle, ja kiinteistön kehitystyö jatkuu edelleen.