Lisää näyttävyyttä ja päivitys uudelle aikakaudelle

1980-luvun alussa valmistunut Graniittitalo oli uudistuksen tarpeessa. Kiinteistön talotekniikka oli vanhentunut ja sen hämärät sisäänkäynnit kaipasivat kohennusta. Asiakkaan tarpeena oli myös toimistotilojen vuokrauksen edistäminen.

Saimme hoidettavaksemme sisäänkäyntien lisäksi kuudennen kerroksen peruskorjauksen sisustusarkkitehtisuunnittelun sekä hissien, kerrosten hissiaulojen ja sosiaalitilojen uudistamisen.

Sisäänkäyntien ehostuksen haasteena oli suojellun kiinteistön julkisivu, johon ei ollut mahdollista kiinnittää uusia valaisimia. Sen sijaan valoa tuotiin sisätiloihin tyylikkäillä valaisimilla ja ikkunapintoja avaamalla. Persoonallisen rakennuksen arkkitehtuurista otettiin vaikutteita tuomalla messinkiä myös sisätiloihin korostamaan alkuperäisiä graniittipintoja. Aulojen opasteet suunniteltiin näyttäviksi, ja kellarin opastuksella selkeytettiin kulkua sosiaalitiloihin.

Tilat ovat peruskorjauksen jälkeen menneet hyvin vuokralle, ja kiinteistön kehitystyö jatkuu edelleen.

Ajatonta tyyliä ainutlaatuisessa kiinteistössä

Eläkevakuutusyhtiö Varman toimitilakiinteistössä Salmisaaressa oli pitkäaikaisen vuokralaisen jäljiltä tyhjää tilaa, joka käyttötarkoituksen muutoksella sekä ulkoasun päivityksellä yhtenäistettiin luontevaksi osaksi jo osin remontoitua kiinteistöä.

Noin 1500 m2 kokoisella muutosalueella purettiin ja rakennettiin uudestaan lähes kaikki väliseinät sekä alakatot. Aiemmin työterveyshuollon käytössä olleisiin tiloihin rakennettiin 17 neuvotteluhuonetta sekä yksi koulutustila, joiden nimeämiseen löytyi inspiraatiota ympäröivästä merimaisemasta.

Edustavat kokoustilat lisäävät tilojen käytettävyyttä, ja ne palvelevat uutta vuokralaista muunmuassa tämän päivän vaatimusten mukaisella talotekniikalla. Kestävät ja laadukkaat materiaalit henkivät luonnollisuutta ja arvokkuutta, joka sopii upealla paikalla sijaitsevan, ainutlaatuisen kiinteistön henkeen.

Arvokiinteistön uusi aika loistaa

Keskuskatu 7 on valmistunut 60- ja 70-lukujen vaihteessa hyvin keskeiselle paikalle Helsingin rautatieaseman ja Ateneumin viereen. Arvokkaan kiinteistön saneerauksen yhteydessä tehtäviin tilamuutoksiin haluttiin erityisesti panostaa muunmuassa materiaalivalinnoin.

Toimistokerrokset purettiin kokonaan ja kaikki tekniikka tiloissa uudistettiin. Kakadun työpöydällä tässä projektissa olivat kaikki tilojen käyttäjiä koskevat ratkaisut. Toimistokerroksissa kiinteinä ratkaisuina suunniteltiin taukotilojen keittiöt, WC-tilat, sisääntuloaulojen uudistaminen sekä sosiaalitilat.

Toimistotilojen puolella suunnittelun alla oli vuokralaisille tarjottavat materiaalit ja muut kiinteistön vuokralaisille tarjoamat sisustusratkaisut.

Arvokasta 30-luvun henkeä Senaatintorin laidalla

Jykevä Aleksanterinkatu 30-34 punagraniittikiinteistö päätettiin peruskorjata, kun sen vanha päävuokralainen muutti uusin tiloihin. Toimitilatekniikan päivittämisen ohella saneerauksen keskeisimpiä tavoitteita oli nostaa kiinteistön houkuttelevuus vastaamaan sen erinomaista sijaintia ja tuoda esiin sen omaperäistä arkkitehtuuria.

Toimistokerrokset purettiin kokonaan ja kaikki tekniikka tiloissa uudistettiin. Kakadun työpöydällä tässä projektissa oli kaikki tilojen käyttäjiä koskevat ratkaisut, kaksi uutta sisäänkäyntiä ja sosiaalitilat. Näiden lisäksi suunnittelimme kiinteistön opasteet ja esittelymateriaalit. Toimistokerroksissa kiinteinä ratkaisuina suunniteltiin wc-tilat ja portaat, muuten käyttäjiä varten toteutettiin referenssitason suunnitelmat sekä astetta laadukkaammat ratkaisut, joista vuokralaisen on helppo valita.

Uuden ja vanhan harmoniaa

Suunnittelimme yhteiskäyttötilat Kevan omistamaan, ”Työpajaksi” nimettyyn kiinteistöön Työpajankatu 13:ssa, jossa toimii Tilastokeskus. Projekti toteutettiin osana peruskorjaushanketta. Suunnittelimme projektissa tilasovituksen asiakkaan tarpeisiin ja toteutimme kokonaisvaltaisen sisustussuunnitelman värimäärityksistä irto- ja kiintokalusteisiin sekä valaistuksesta tekstiileihin ja viherratkaisuihin.

Halusimme kunnioittaa koko projektissa kiinteistön arvokasta arkkitehtuuria. Materiaali- ja kalustevalinnat tehtiin rakennuksen aikakautta mukaillen. Yhteiskäyttötiloissa pääfokus oli luoda käyttäjälähtöiset ja monimuotoiset tilat, jotka tukevat ihmisten kohtaamista, itsenäistä työntekoa sekä ryhmätyöskentelyä.