Visuaaliset materiaalit ja ydinviestit kirkastettiin arvojen mukaisiksi

Ajattomuus, edelläkävijyys, vastuullisuus ja laatu ovat niitä asioita, joista Premico tunnetaan. Vuosikymmeniä toimineen kotimaisen yhtiön liiketoiminta kattaa koko kiinteistön kehityksen elinkaaren aina kiinteistösijoittamisesta rakennuttamiseen ja vuokra-asumiseen.

Premico halusi löytää viestintäänsä yhtenäisen ilmeen ja ydinviestit. Jokaisen myyntidian, tarjouspohjan ja esitysgrafiikan tulisi kertoa jaettua tositarinaa premicolaisuudesta. Aiemmin materiaaleista käytettiin useita rinnakkaisia versioita.

Aloitimme yritysidentiteetin kirkastamisen kokoamalla työpöydälle kaikki Premicon viestinnän senhetkiset elementit. Kävimme avointa dialogia siitä, mitkä viestit ja erottumistekijät vievät parhaiten kohti tavoiteltua brändimielikuvaa ja näiden pohjalta teimme ehdotukset uudesta  väripaletista, kuvamaailmasta sekä graafisista elementeistä.

Jokaista valintaa ohjasi ajatus pehmeydestä ja ihmisläheisyydestä, joka yhdistyy terävään asiantuntijuuteen. Tummat, mutta lämpimät värit ja valokuvat sekä humaani sans serif -fontti luovat tunnistettavan visuaalisen maailman.

Uutena elementtinä ilmeeseen tuotiin mukaan Kakadun kuvittajan piirrosjälki. Käsityönä räätälöidyt tekstuurit ja hahmot tekevät identiteetistä persoonallisen, mikä auttaa erottumaan markkinassa. Toistuvien kuvioiden ja oivaltavien piirroshahmojen avulla on mahdollista tehdä esimerkiksi myyntimateriaaleissa hienovaraisia eroja liiketoiminnan eri painopisteiden välille.

Päivitetty graafinen ohjeisto asettaa suuntaviivat viestinnän toteuttamiseen. Sen lisäksi Premico halusi käyttövalmiita materiaaleja, jotka toimivat tilanteessa kuin tilanteessa, jokaisen premicolaisen tavallisina työpäivinä. Mitä helpompi esimerkiksi esityspohjia tai niihin upotettavia graafeja on käyttää, sitä enemmän kaikkien aikaa säästyy.

Aina ei tarvitse lähteä liikkeelle tyhjästä. Tässä projektissa rakennusaineksina oli joukko toimivaksi todettuja ratkaisuja, joiden joukosta kirkastettiin esiin olennainen. Budjetti- ja aikatauluraamit olivat selkeät, ja niissä pysyttiin.

Kiinteistöalalla kilpailu on kovaa. Vahva visuaalinen yritysidentiteetti jää mieleen, kun se viestii siitä, mikä aidosti erottaa yrityksen markkinoilla muista. Mielikuva muodostuu visuaalisen ilmeen ja viestinnän kärkien summana, ja tuo kokonaisuus edellyttää vaalimista ja huolenpitoa. Kirkastetun ilmeen ja toimivien työkalujen kanssa Premico on arvojensa mukaisesti askeleen edellä.

Toimivan kaupungin puolesta

Kun kokeneet kiinteistöalan asiantuntijat ottivat meihin yhteyttä identiteettisuunnitteluasioissa, olimme enemmän kuin innoissamme. Laaja-alainen toimialaymmärryksemme oli valttina, kun valikoiduimme suunnittelijaksi uuden kiinteistösijoitusyhtiön identiteetin kehitystyöhön.

Työ alkoi toimintatapamme mukaisesti työpajoilla, joista ensimmäisessä pureuduimme yrityksen toimintaan sekä arvoihin. Toisessa veimme suunnittelua askeleen pidemmälle visuaaliseen kommunikaatioon ja avainviesteihin. Työpajatyöskentelyllä autoimme myös nimeämään uuden yhtiön Reveloniksi.

Määrittelimme identiteetille avainsanoja, kuten kokoaan suurempi, rento, ammattimainen, geometrinen, inhimillinen ja lähestyttävä. Muutamia luonnoksia yhdistelemällä saimme visuaalisen linjan, jota kannattelee vahva typografia ja harmoninen sävymaailma. Brändikuvissa Revelonin R-kirjain seikkailee kehittyvän ja luonnonläheisen kaupungin ympäristöissä pääkaupunkiseudulla.

Selkeästi määritelty prosessi aikatauluineen kehysti antoisaa projektia, joka eteni päämäärätietoisesti suunnittelun alusta loppuun asti. Molemminpuolinen luottamus, yhteisymmärrys ja asiakkaan ketteryys päätöksenteossa toivat varmuutta tekemiseen, jonka lopputuloksen takana sekä suunnitelija että Revelon voivat seisoa ylpeästi.

Kakadun kanssa oli ilo työskennellä ja brändityön lopputulos ylitti odotuksemme. Yhteistyö oli koko ajan sujuvaa ja käytännönläheistä.

– Otso Halsti, toimitusjohtaja, Revelon