Cloud2

Peltipurkkitehtaasta pilvipalvelutaloksi – uniikki, arvojen näköinen työympäristö

Tulevaisuuden visio ohjaamassa tilan neliöitä ja tunnelmaa. Aina ei ole tehty näin!

Astuessasi pilvipalvelutalo Cloud2 uuteen toimitilaan Helsingin Herttoniemessä, sinua tervehtii silminnähden rohkea, uniikki ja säkenöivä tunnelma. Mittavan saneerauksen kohteena ollut, aikoinaan peltipurkkitehtaana toiminut kiinteistö valikoitui Cloud2:n uudeksi kotipesäksi. Rakennus inspiroi historiallaan, ilmapiirillään ja avaruudellaan. Tauko- ja työskentelytilojen korkeus on jopa viisi metriä ja suuret ikkunat päästävät valoa sisään tilan molemmin puolin. Korkeudestaan huolimatta avarat tilat ovat nyt kotoisat ja akustisesti toimivat.

Asiakkaamme tarve uusille toimistotiloille syntyi yrityksen vahvan kasvun ja vision myötä, kun fyysisen tilan ja ympäristön haluttiin tukevan yrityksen arkea nyt ja tulevaisuudessa. Uusiin tiloihin suunniteltiin monipuoliset tilatyypit, jotka tukevat erilaisia työn tekemisen muotoja. Tilaa on enemmän yhdessä tekemiselle sekä yksilötyölle. Aiemmissa toimistotiloissa vastaavia tilatyyppejä ei tilajaon vuoksi ollut juuri lainkaan.

Cloud2 tekemistä ohjaa vahvasti yrityksen arvot ja niiden mukainen yrityskulttuuri, joka tuntui jo ensikättelyssä suunnitteluprojektin alkaessa. Suunnittelijaa myös haastettiin sisäistämään arvot, joista yksi ”aina ei ole tehty näin” ohjasi tilasuunnittelua. Yrityskulttuurin fyysinen näkyminen, toimiston ei-perinteinen tyyli ja uudenlaisen työntekemisen tavat asetettiin kattotavoitteiksi. Toiveiden lunastamista tuki avoin ja läheinen suhde projektiryhmän keskuudessa: ajatuksia oli helppo esittää ja puntaroida läpi yhteisen suunnittelumatkan. Yhteistyö oli tiivistä ja hyvin inspiroivaa, jota ylläpidettiin yhteisillä työpajoilla, henkilöstökyselyllä ja henkilöstöinfoilla. Henkilöstölle pidettiin myös materiaalikatselmus, jossa halukkaat pääsivät näkemään materiaaleja ja keskustelemaan suunnitelmista suunnittelijan kanssa. Vierailut työmaalla toivat muutosta konkreettisemmaksi erityisesti silloin, kun rakennuslupaprosessi viivästyi alkuperäisestä aikataulustaan.

Suunnittelutyössä keskeistä oli kestävä kehitys, jonka periaatteista sovittiin yhdessä asiakkaan kanssa. Materiaalivalinnoissa pyrittiin huomioimaan sekä ulkonäkö että kestävyys. Tilassa voi nähdä tarkkaan valittuja kierrätyskalusteita ja pintamateriaaleiksi valittiin tuotteita, jotka ovat sekä raaka-aineiltaan että valmistustavoiltaan vastuullisia valintoja. Kokonaisuudessaan tilan tunnelmassa saavutettiin yhtenäisyys: vanhan punatiilirakennuksen elementit yhdistettynä Cloud2:n ilmeeseen, jossa yhtenä päävärinä räiskyy intensiivinen pinkki. Kontrastia pehmennettiin tummalla violetilla ja murretulla vaaleanpunaisella, jotka ilmentävät taidokkaasti elementit yhteen. Suuren taukotilan seinäpinnoilla on näyttävää taidetta, tarjolla on välipalaa ja kylmäkaapissa juomia, nurkissa loistaa neonpinkit jalkavalaisimet ja taustalla soi kevyesti musiikki. Neuvotteluhuoneissa on henkilöstön itsensä ideoimat teemat, jotka näkyvät myös pinnoissa ja kalusteissa. Cloud2:n brändin visuaalisia elementtejä on ilmennetty pieninä yksityiskohtina muun muassa akustiikkapinnoissa, opasteissa ja teippauksissa.

Peltipurkkitehtaasta pilvipalvelutaloksi -projektissa onnistuttiin saavuttamaan tavoitteet, joista erityisenä nostona se, että henkilöstö kokee tilat vahvasti oman näköisiksi ja oloisiksi. Näyttävään ja persoonalliseen tilaan on helppo kutsua vieraita ja yhteistyökumppaneita, ja tilat taipuvat myös henkilökunnan rentoon, työajan ulkopuoliseen käyttöön.

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti