Eteläesplanadi 14, A.Ahlström Oy

Arvokiinteistössä katujulkisivun, sisäänkäyntien sekä porrastilojen ja opasteiden uudistunut ja yhtenäinen ilme

Helsingin keskustassa Esplanadin puiston kupeessa sijaitseva arvokiinteistö sai uuden yhtenäisen ilmeen kiinteistökehittäjiemme hyppysistä

Eteläesplanadi 14, joka tunnetaan myös Ahlströmin talona, on arkkitehtitoimisto Jung & Jung:in suunnittelema vuonna 1937 valmistunut arvokiinteistö. Kiinteistö saneerattiin vuonna 2009 ja muutama vuosi sitten saimme toimeksiannon kiinteistön ilmeen kohentamisesta, arvokkaan rakennuksen arkkitehtuuria kunnioittaen.

Yhteistyön tavoitteena oli kiinteistön yleisilmeen, katujulkisivun ja sisäänkäyntien sekä porrastilojen ja opastuksen päivittäminen ja yhtenäistäminen. Tavoitteiden saavuttamiseksi kiinteistön sisäänkäyntien valolipat, sisustusvalaistus, tekstiilit, kiintokalusteet, opasteet ja varusteet päätyivät kiinteistökehittäjiemme suunnittelupöydälle.

Jo itsessään kohteen sijainti, historia ja arkkitehtuuri loivat linjat suunnittelutyölle. Kiinteistön käyttäjät, vuokralaiset ja hallinto, osallistuivat uudistukseen vastaamalla kyselyyn nykypäivän tarpeista, käyttäjäystävällisyyden parantamisesta sekä visuaalisen identiteetin vahvistamisesta. Laatutasoa ohjasi linjakkuus ja ajattomuus, materiaalien laadusta tinkimättä. Laatutaso varmistettiin näyttävillä, kestävillä ja vaivattomasti ylläpidettävillä materiaalivalinnoilla. Arvokiinteistössä hyväkuntoiset pinnat ja toimivat ratkaisut luonnollisesti hyödynnettiin sellaisinaan.

Kiinteistökehittäjämme kokivat kohteen ainutlaatuisuuden innostavana haasteena ja uudistuksen tavoitteet saavutettiin käyden tiivistä ja arvostavaa vuoropuhelua kaikkien projektin sidosryhmäläisten kesken. Saimme kiitosta kokonaisvaltaisesta ja asiantuntevasta näkemyksestä – erityistä huomiota ovat saaneet eheä kokonaisuus ja katseenvangitsijana toimiva, kadulle näkyvä valolipan virkeä ilme.

Eteläesplanadi 14 eli Teollisuuspalatsi rakennettiin vuonna 1937 Helsingin sydämeen yhtiön omaan käyttöön. 170-vuotisjuhlan yhteydessä päivitettiin paitsi yhtiön graafinen ilme, myös Eteläesplanadin aula, opasteet ja teippaukset. Kakadu suunnitteli tyylikkään ilmeen päivityksen rakennuksen arvoa kunnioittaen. Kiinteistön omistaja oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

– Pia Lindborg, kiinteistöjohtaja, A.Ahlström Kiinteistöt Oy

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti