Geberit

Kestävät tilat pitkäaikaiseen käyttöön

Sisustusarkkitehtuuria, koordinointia ja putkeen mennyt valaistus 

Euroopan johtava saniteettituotteiden valmistaja Geberit muutti suunnittelemiimme tiloihin keväällä 2021. Vantaan Ylästöön valmistunut uudisrakennus Lumijälki 2 oli oiva valinta suuria toimistoneliöitä, varastotilaa sekä showroomin tarvitsevalle Geberitille, joka asettui kiinteistön toiseksi pääkäyttäjäksi pitkällä vuokrasopimuksella. 

Mittava projekti alkoi keväällä 2020. Vastasimme käyttäjän tilaamana urakan sisustussuunnitelmasta, jonka ohjenuorana hyödynnettiin kansainvälisen konsernin visuaalista ohjetta. Suunnittelimme tiloihin pintamateriaalit, kiinto- ja irtokalusteet, työympäristön layoutin sekä valaistuksen. Inventoimme vanhojen tilojen irtokalusteet ja hyödynsimme niitä mahdollisuuksien mukaan. Sisustussuunnitelmien lisäksi olimme apuna myös AV-ja vihersuunnitelmien kanssa, sekä irtokalusteiden ja muuton kilpailutuksessa, hallinnassa ja koordinoinnissa.

Uudisrakennuksen uudenkarheille pinnoille valitsimme suuria keraamisia laattoja ja kulutusta kestäviä tekstiilejä. Visuaalisen ohjeen mukaan toteutetussa neuvotteluhuoneiden valaistuksessa on huomioitu Geberitin liiketoiminta pilke silmäkulmassa: LED-valaistus on asennettu aukileikattujen viemäriputkien sisään. Vähäeleisen linjakkaissa tiloissa yllätykselliset putkivalaisimet erottuvat edukseen tyylikkäänä yksityiskohtana. Puun ja nahkan luonnolliset pinnat tuovat lämpöä sekä kontrastia harmaisiin sävyihin, ja neuvotteluhuoneissa lähes koko seinän peittävät akustiikkamateriaalit tuovat harmoniaa myös tilojen äänimaailmaan. 

Kestävät arvot vaikuttivat projektissa joka suunnalta. Geberitin oma liiketoiminta nojaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja tuotteiden valmistusprosesseissa huomioidaan veden ja energian kulutuksen lisäksi myös sosiaalinen vastuu. Lumijälki 2 -hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa otettiin huomioon Vantaan kaupungin ympäristötavoitteet, joilla tähdätään luonnonvarojen käyttämiseen harkitusti ja vastuullisesti hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Oma osaamisemme tuli tarpeeseen kalusteita ja materiaaleja valitessa, jotta sekä rakennuksen että asiakkaamme ympäristötavoitteet tulivat huomioiduksi. 

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti