Logmore

Teknologiayrityksen inspiroiva työympäristö

Joustavan työnteon tyyssija

Hyvä sijainti, työntekijöiden viihtyvyys ja monipaikkaisen työskentelyn mahdollistaminen määrittelivät raamit Logmoren uusille toimitiloille. Kasvavan yrityksen tarpeisiin oli löytynyt suurempi toimitila Lars Sonckin suunnittelemasta kivitalosta, joka luo näyttävät puitteet teknologiayrityksen pääkonttorille. Astuimme mukaan projektiin huolehtimaan siitä, että myös sisätilat vastaavat tiloille asetettuihin tavoitteisiin.

Suunnittelun alkuvaiheessa hyödynnettiin 360°-kameralla otettua kuvamateriaalia. Kohdekäynteihin ei käytetty ylimääräistä aikaa, kun pystyimme tarkastelemaan tilaa kuvien perusteella jokaista nurkkaa myöten. Henkilöstö osallistui tilojen suunnitteluun työpajassa, jossa yhteistyössä määrittelimme tilojen toiminnot ja sisustuksen tyylin.

Vastuullamme olivat sekä urakkavaihe että sisustussuunnittelu, jonka toteutuksen koordinoimme loppusilausta myöten. Selkeiden tavoitteiden ja suunnitelmien myötä vajaan 500 neliön kattava projekti pystyttiin toteuttamaan ketterästi viiden kuukauden aikajänteellä.

Uusi tila tukee Logmoren toimintakulttuuria. Viihtyisä toimisto kutsuu luokseen, vaikkakin joustavassa organisaatiossa työn tekeminen ei ole paikkasidonnaista. Toimitilojen sisällä työskentelyä ei myöskään ole liiemmin rajattu, vaan tietokoneen kanssa voi asettua fiiliksen mukaan neuvottelupöydän äärelle tai vaikka pelihuoneen pehmeälle istuimelle. Energisoiva vihreä väri ja kiinnostavat esineet, kuten neonputkivalaisin, viestivät Logmoren brändistä ja ilmeestä. Laatuun on panostettu siellä missä se on tärkeintä; kunnollisesta kahvinkeittimestä ei tingitty!

Kun yhtäällä panostetaan, toisaalla säästetään – sekä kuluja että ympäristöä. Käyttökelpoiset ja uuden tilan tyyliin sopivat elementit, esimerkiksi vihreä kaakeliseinä, jätettiin niille sijoilleen. Periaatteidemme mukaisesti myös uusissa hankinnoissa panostimme kestäviin materiaaleihin sekä kotimaisuuteen.

Hybridityön tuomien muutosten tähden vanhan rakennuksen eri huoneista muodostuvat toimitilat sopivat hyvin myös innovatiiviselle yritykselle; erilliset tilat mahdollistavat keskustelun ja spontaanit kohtaamiset, joita moni on jäänyt etätyöaikana kaipaamaan.

Kauppalehden toimitilasivun artikkeli projektista

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti