SBB Finland, uusi työympäristö

Kutsuva työympäristö upealla puistokadulla

Uudet, tyylikkäät tilat modernisoidussa toimistotalossa

Pohjoismaisen kiinteistöyhtiö SBB:n työympäristömuutos käynnistyi yrityksen muuttaessa uusiin toimitiloihin Helsingin vehreälle puistokadulle osoitteeseen Bulevardi 7. Kiinteistöissä juuri toteutettu mittava saneeraus vastasi arvokkaan tyylinsä säilyttäneenä, mutta täydellisesti modernisoituna toimistotalona SBB:n odotuksiin uudesta toimitilasta. Työympäristön tavoitteena oli tyylikäs, kutsuva, moderni ja skandinaavinen tunnelma, jossa tilat henkivät vakautta, luotettavuutta ja pitkäjänteisyyttä.

Suunnitteluvaihe aloitettiin työpajatyöskentelyllä. Asiakkaallemme tyypilliseen ketterään tapaan koko henkilöstö pääsi vaikuttamaan ja ideoimaan virtuaaliseen työpajaan, jossa kirkastimme toiveita tilojen toiminnallisuuksista ja ilmeestä pohjapiirustusta apuna käyttäen sekä ideoimme yhdessä miltä tilat voisivat näyttää ja millaisia tunteita ne voisivat herättää. Työpajan tuloksista saimme arvokasta tietoa tilankäyttäjistä ja heidän tarpeistaan.

Ilahduimme, että suunnitteluamme tuki laadukkaasti ja ympäristöarvoja huomioiden tehty kiinteistön peruskorjausurakka ja esimerkiksi perustason materiaaleiksi oli määritetty vähähiilisiä tuotteita. Samalla kestävyysnäkökulmalla teimme ajattomia ratkaisuja mm. pintamateriaalivalintojen kanssa ja yrityksen brändi-ilmettä toimme esiin helposti uusittavilla elementeillä. Käytännössä kaikki jo käytössä olevat irtokalusteet hyödynnettiin ja uudet irtokalustehankinnat tehtiin asiakkaalle sopivalla hankintamallilla ja tiiviissä yhteistyössä Blanco+ kanssa.

Mutkaton ja selkeä yhteistyö SBB:n ja muiden kumppaneiden kanssa sekä täsmällinen päätöksenteko varmisti projektin sujuvan ja hyväntuulisen etenemisen. Onnistuimme siinä mitä lähdimme tavoittelemaan: työympäristö on tyylikäs, kutsuva ja luottamusta herättävä sekä rento ja kotoisa.

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti