Sirius Capital Partners, uusi työympäristö

Vastuullista estetiikkaa kiinteistösijoitusyhtiön toimitilassa

Arvokas tunnelma rappukäytävästä toimitiloihin saakka

Helsingin kolmikulmassa sijaitseva, pitkäaikainen kiinteistökehityskohteemme Diana sai toimitiloihinsa kiinteistösijoitusyhtiö Siriuksen, jonka aikaisemmat tilat olivat jääneet pieniksi yhtiön kasvun myötä. Kakadun työympäristökehittäjät ottivat hoitaakseen sekä kiinteistön toimeksiannosta rakennusurakan että Siriuksen tilaamana sisustussuunnittelun uuteen toimistotilaan.

Yhteistyö lähti liikkeelle luottamuksen ilmapiirissä. Diana-kiinteistöön suunnittelemamme toimistokonsepti toimi hienosti myös Siriuksen tilaan. Toimistokonseptia täydennettiin kunnioittamalla yrityksen historiaa ja tähänastista matkaa: ideoinnin taustavaikuttimena toimi New York, jossa idea yhtiön perustamisesta alun perin syntyi. Uuden toimistotilan tavoitteeksi kiteytyi mukava ja viihtyisä työtila, jossa pehmeän arvokas tapa tehdä töitä näkyy ja tuntuu.

Molempia osapuolia inspiroi kiinteistön vanhat, upeat elementit, joita kunnioitettiin ja korostettiin uuden toimistotilan suunnittelussa. Kiinteistön ainutlaatuisen tunnelman aistii jo astuessaan koristeelliseen rappukäytävään ja samaa tunnelmaa jatkettiin toimistotilan puolelle muun muassa seinäkoristemaalauksen avulla. Muutokset olivat kokonaisvaltaisia, mutta esimerkiksi vanhat puuovet ja aukotukset jätettiin paikoilleen, jotta paluu alkuperäiseen tilajakoon olisi mahdollista myöhemmin.

Samat intohimot ja arvot vastuullisuudesta yhdistivät kaikkia hankkeen osapuolia: monipuolinen kierrätys työmaalla, tilojen ja tilaelementtien säästäminen sekä materiaalivalinnat toteutuivat kestävän kehityksen mukaisesti kuin itsestään. Pääsimme jakamaan vastuullisuustietämystämme asiaan vahvasti sitoutuneiden urakoitsijan Parmaticin ja asiakkaamme Siriuksen kanssa.

Projektin etenemisen varmisti selkeä vastuunjako sekä jatkuva ja hyväntuulinen kommunikaatio. Arvostimme nopeaa päätöksentekoa ja luottamusta työvaiheisiin. Uudesta työympäristöstä tuli esteettisesti upea, huokuen tasapainossa arvokkuutta ja kodikkuutta.

Kakadu vastasi Siriuksen uuden toimiston sisustussuunnittelusta sekä remontin ja muuton koordinoinnista. Kakadu hoiti toimeksiantonsa ammattitaitoisesti ja ehdotetut ratkaisut olivat tyylikkäitä ja vanhan talon henkeen hienosti sopivia. Arvostimme myös sitä, että pystyimme itse valitsemaan, mihin osaan projektia osallistumme itse ja missä määrin. Arkkitehtinäkemyksen lisäksi arkisetkin koordinointitehtävät hoituivat sujuvasti ja sisustusarkkitehti Riikka Forsström piti langat käsissään koko projektin ajan.

– Nina Cainberg, Sirius Capital Partners

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti