Suomen Pekingin-suurlähetystö

Kotimaista muotoilua, kansainvälistä yhteistyötä

Raikkautta ja uniikkia suunnittelutyötä suurlähetystössä  

Suomen Pekingin-suurlähetystön uudet tilat Kiinan pääkaupungissa valmistuivat usean vuoden suunnittelu- ja rakennustöiden jälkeen keväällä 2022. Lähetystö muutti remontoituihin tiloihin lähes 90 metriä korkeaan pilvenpiirtäjään Sanlitunin diplomaattialueelle. Suomen ulkoministeriön tilauksesta pääsimme tekemään tiivistä ja antoisaa yhteistyötä lähetystön henkilökunnan, HIMLA-arkkitehtitoimiston ja Kiinan paikallisen suunnittelutoimiston kanssa.  

Suunnittelun suuntaviivat määritti ulkoministeriö. Ohjeistuksen mukaisesti suunnittelussa huomioitiin tarpeet tilan kolmelle päätehtävälle: Suomen diplomaattiedustus, konsulipalvelut ja jokapäiväinen toimistotyö. Ohjeet jättivät vapauden yksittäisille suunnitteluideoille, joita mukailtiin paikallisiin olosuhteisiin sopiviksi.  

Suunnittelutyössä huomioitiin tarkkaan työn luonne, käyttäjien tarpeet ja turvallisuusasiat. Suunnittelutyön erikoislaatuisuuden lisäksi koronapandemia asetti poikkeuksellisia ja yllättäviä käänteitä niin tilasuunnitteluun kuin työmaan hoitoonkin; alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen projektia ohjattiin lähes kokonaan etäyhteyksin Suomesta käsin. Intensiivinen yhteydenpito sekä avoin ja hyvä henki muiden suunnittelijoiden kanssa myötävaikutti projektin etenemiseen.  

Suuret ikkunat avaavat esteettömät näkymät viereiselle Liangma-joelle ja Sanlitunin diplomaattisen alueen puistoihin. Sisätilojen pintamateriaaleihin valitsimme neutraaleja, luontoon viittavia elementtejä, ja kalustevalinnat ovat lähes täysin suomalaisten muotoilijoiden käsialaa. Paikallinen osaaminen yhdistettynä kotimaiseen taiteeseen ja designiin loivat harmonisen lopputuloksen, jota Suomen edustusto voi ylpeänä esitellä tuhansien kilometrien päässä kotoa.

Kuvat: Mi2

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti