The Loft House

Erilainen toimitila Espoossa

Rouheaa arkkitehtuuria ja levollista tunnelmaa

The Loft House on vuonna 2021 Espoon Länsiväylän kupeeseen valmistunut toimitilarakennus. Arkkitehtonisesti näyttävä uudiskohde on ammentanut inspiraatiota loft-tyylistä, mikä näkyy sisätilojen rouheissa betonipinnoissa sekä luonnonvaloa tarjoavissa korkeissa ikkunoissa. Talotekniikassa on huomioitu ympäristövastullisuuden ohella myös tilassa työskentelevien ihmisten terveys. The Loft House on työpaikka espoolaisille, joiden elämä on täynnä toimintaa. Tällöin on tärkeää, että toimitilaympäristö voi tarjota vuokralaisilleen sujuvuutta, helppoutta ja samalla tukea ja edistää heidän hyvinvointiaan. Länsiväylän hälinän saa sulkea ulkopuolelle, sillä The Loft Houseen saapuva kohtaa rauhan.

Suunnittelimme kiinteistölle brändin, joka nivoisi yhteen edellä mainitut tekijät luontevasti ja itsevarmasti. Kiinteistön brändi ja siihen pohjautuvan graafisen ilmeen tuli toimia pohjana The Loft Housen esittely- ja viestintämateriaaleille, esim. nettisivuilla. The Loft Housen nimilogo on moderni, yksinkertainen ja suoralinjainen. Sen vastapainona ilmeeseen on tuotu hienovaraisesti teksturoituja, kiinteistön betonipinnoista inspiraationsa saaneita muotoja, elävöittämään ja keventämään yleisilmettä. Brändin typografia noudattaa samaa periaatetta: pääasiallinen otsikko- ja leipätekstifontti edustavat suoralinjaista, selkeää linjaa, joiden vastapainoksi on tuotu kevyt käsinkirjoitettu kaunokirjasin. Myös brändi-ilmeen värilmaailma on inspiroitunut kiinteistöstä ja sen erilaisista pinnoista. Selkeiden mustan, ruskean ja valkoisen rinnalle on tuot myös raikkautta tarjoavat vihreä ja liila, joilla kokonaisuuteen saadaan energiaa. Valitulla väripaletilla halusimme viestiä kiinteistön ekologisuutta ja hyvinvointia painottavasta linjasta muulla tavoin kuin käyttämällä vihreän eri sävyjä. Tällä tavoin edistimme toimijaa erottautumaan myös muista. Aivan kuten The Loft Housessa, brändin suunnittelussa kiinteistö, ympäristö ja ihmiset ovat huomioitu pienintä yksityiskohtaa myöten.

Jalkautimme The Loft Housen brändin näkyväksi monimuotoisesti eri materiaalivalinnoilla. Opastuksen tavoitteena oli mahdollistaa luonteva kulku kiinteistön sisätiloissa ja selkeyttää reittiä parkkipaikalta kiinteistön sisätiloihin. Ainutlaatuiset logo-opasteet on toteutettu ulkotiloissa patinoituneesta teräksestä, sävyssä, joka sointuu kauniisti graafisen ilmeen kanssa. Sisätiloissa toteutus tehtiin näyttävillä valaistuilla irtokirjaimilla, joka ohjaa vierailijan luontevasti infotiskin äärelle. Eri tiloihin opastavien selkeälinjaisten nimiopasteiden rinnalle toimme tilaan myös alunperin betonipinnoista inpiraationsa saaneita graafisia muotoja. Leikittelevä toteutus asennettiin niin ikkunapintoihin kuin kiinteistön seinille, lopputuloksena hienovarainen ja monikerroksinen kokonaisuus, joka jatkuu yhtenäisenä aina viestintämateriaaleista fyysiseen tilaan saakka.

Tutustu The Loft Housen verkkosivuihin: thelofthouse.fi

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti