Kansainvälisen yrityksen toimitila Espoossa

Kokonaisvaltainen uudistus tiloissa ja ilmeessä

Monitilatoimiston muuntautuvat tilat tukevat yhteisöllistä työntekoa

Työn tekemisen tavat mullistuivat myös espoolaisessa toimistotilassa, kun pandemian myötä hybridityöskentelymalli vakiintui arkeen. Työympäristön muutosprojekti aloitettiin hybridityöskentelyselvityksellä ja tilasovituksella, mihin perustuen päätettiin riittävä neliömäärä tulevaisuudessa. Tilat supistuivat puoleen entisestä ja jäljelle jäävässä kerroksessa tehtiin merkittäviä muutoksia huonetoimistosta monitilatoimistoksi. Suunnittelussa tavoiteltiin muuntojoustavuutta, monipuolisuutta ja viihtyisyyden lisäämistä päivitetyn ilmeen muodossa.

Koko henkilökunta ja hyvin sitoutunut projektiryhmä pääsivät mukaan muutokseen jo sen alkumetreillä. Henkilöstökysely, työpaja ja viestintäsuunnitelma vei muutosta eteenpäin ja suunnittelu pohjautui kerättyyn dataan. Kestävä kehitys huomioitiin läpi projektin: muun muassa vaihtoon lähtevien kirsikkapuupöytien jalat hyödynnettiin uusiin, pienempiin pöytälevyihin ja vanhoja lasiseinäpintoja, säilyttimiä ja neuvotteluhuonekalusteita säilytettiin sellaisenaan. Lattiamateriaaleiksi valikoitui Desson Recharge-malliston tekstiililaattaa ja Wineon Purline-biopolyuretaani, jotka molemmat on ympäristönäkökulmasta kestäviä valintoja. Olemassa olevat viherkasvit sijoitettiin uusiin tiloihin, sillä toimiston avarat ikkunat tarjoavat loistavat kasvuolosuhteet.

Muutoksessa toivottiin tilojen henkivän yrityksen henkeä, niin värien kuin materiaalien kautta. Monitilatoimiston neuvottelutilojen yksityisyyden takaamiseksi lasiseiniin asennettiin graafista kuviointia ja lisättiin nimiopasteet projektiryhmän ja henkilökunnan ideoinnin pohjalta. Työskentelysiipiä elävöitettiin personoiduilla tapeteilla, ja harmonisilla verhoilla tilaan muodostui yksityisyyttä tarjoavia syvennyksiä.

Taukotilan avara ja valoisa tunnelma tarjoaa viihtyisät puitteet vapaampaan olemiseen. Erilaiset pöytä- ja sohvaryhmät mahdollistavat hetket työkavereiden kanssa kahvitteluun tai vapaampaan itsenäiseen läppärityöskentelyyn. Harmoniset sävyt tekstiileissä ja linjakkaat muodot irtokalusteissa luovat tilaan selkeän ja asiallisen tunnelman, jota viherkasvit pehmentävät. Kokonaisuutena syntyi yhteisöllinen ja yhdenmukainen, yrityksen henkeä viestivä monitilatoimisto.

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti