Fincap

Arvokkuutta ja ajattomuutta Aleksanterinkadulla

Toimisto kuin viihtyisä olohuone

Kiinteistösijoitusyhtiö Fincap etsi Helsingistä uusia toimitiloja omaan käyttöönsä. Toiveissa oli kutsuva, brändin arvokkaaseen tyyliin sopiva paikka, johon on hyvä tulla.  

Lähdimme liikkeelle perusteellisella kartoituksella. Yhteisessä työpajassa hahmottelimme kriteerit muun muassa sijainnille ja uuden tilan toiminnoille. Seuraavaksi kiersimme useissa vapaissa toimitiloissa pohtien tilasovituksia. Työryhmässä oli alusta asti mukana Kakadun ja Fincapin väen lisäksi asiakkaan luottosuunnittelija, Sisustustoimisto Hohde. 

Lopulta ratkaisu löytyi yllättävän läheltä: paraatipaikalla sijaitseva Aleksi 30–34 oli juuri vaiheessa, jossa betonipinnat olivat valmiina viimeisteltäväksi uusille käyttäjille. Olimme aiemmin suunnitelleet konseptin talon vuokrattaviin tiloihin. Fincap mieltyi ratkaisuihin, kuten pinnoille ehdotettuun materiaalipalettiin.  

Samaan toimitilakokonaisuuteen muutti kiinteistösijoitusyhtiön lisäksi kaksi muutakin yritystä. Kaikkien kolmen toiveet ja tarpeet huomioitiin, kun jatkoimme yhteistyötä tilan viimeistelyn tiimoilta. 

Viihtyisä, olohuonemainen kokonaisuus houkuttaa nyt yritysten työntekijät kohtaamaan toisiaan toimistolla. Sijainniltaan erinomainen toimipaikka tarjoaa hyvät puitteet myös Fincapin hankkeita esittelevälle showroomille. Tilaan kuljetaan useasta eri ovesta, mikä tuo työrauhaa kolmen vuokralaisen jakamassa kokonaisuudessa.  

Harkitut yksityiskohdat ja laadukkaat materiaalit sitovat tilat juuri Fincapin tarinaan. Samalla sisustusarkkitehtuurin perusratkaisut ovat elinkaareltaan hyvin kestäviä. Alkuperäisen konseptin mukaisesti talon eri toimitiloissa on paljon yhtenäisiä elementtejä wc-tiloista kiinteisiin valaisimiin. Se tuo muuntojoustavuutta tulevaisuudessa, kun tilojen vuokralaiset vaihtuvat, ja neliöitä on tarpeen jakaa tai yhdistellä toisiinsa. 

Sujuvassa yhteistyössä vastasimme konseptointivaiheen jälkeen ennen kaikkea rakenteellisista ratkaisuista ja työmaanhoidosta, kun taas asiakkaan pitkäaikainen kumppani Sisustustoimisto Hohde piti huolta siitä, että värit ja kalustuksen detaljit muodostivat toivotun kokonaisuuden. 

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti