LähiTapiola Rahoitus

Kutsuvat toimitilat kasvavalle yritykselle

Kokonaisvaltaisesti ympäristöarvoista ja suomalaisuudesta viestivä tilakonsepti tuo luonnon keskelle asfalttiviidakkoa

LähiTapiola Rahoituksen tilat Aviapoliksessa olivat sellaisenaan tulleet tiensä päähän niin toiminnallisuudeltaan kuin kapasiteetiltaankin. Tilat kaksinkertaistavan laajennuksen yhteydessä katsottiin sopivaksi toteuttaa myös vanhan puolen uudistus. Aloitimme tilaprojektin työympäristökyselyillä, joilla kartoitimme ensin johdon ja sitten koko henkilöstön näkemyksiä työn tekemisestä, toimintamalleista ja eri tiimien tarpeista. Myös pandemiatilanteen tuomat haasteet ja oivallukset olivat tärkeässä roolissa kyselyissä, joiden tulokset antoivat meille selkeät lähtökohdat tilojen toiminnallisuuden suunnittelulle: etä- ja läsnätyön yhdistäminen, akustiset ratkaisut ja työrauhan takaaminen, sekä yhdessä viihtyvän työporukan houkuttelu takaisin toimistolle.

Kotimaisen yrityksen vihreä arvomaailma toimi innoittajana tilojen visuaalisuuden suunnittelussa. Konseptin kantavana teemana on matka ”skutsista Stadiin”, joka näkyy eri alueiden värimaailmoissa, lasiseinien teippausten kuva-aiheissa ja neuvotteluhuoneiden nimissä. Henkilökunnan sisäänkäynti aukeaa rentoon lounge-tilaan ja keittiöön, joissa kuusimetsän vihreys kutsuu rentoutumaan iltapäiväkahville. Työtiloissa kulkiessa peltomaisema muuttuu järvestä heijastuvaan turkoosiin, merellisen Helsingin syviin sinisiin ja lopulta asiakastiloihin, joissa LähiTapiola Rahoituksen liiketoimintaan viittaava kiiltävä auto kiitää öisen kaupungin kadulla.

Jaetut vihreät arvomme ovat läsnä myös materiaali- ja kalustevalinnoissa. Suosimme kotimaisia suunnittelijoita ja kalustetoimittajia, ja perehdyimme tarkasti valitsemiemme materiaalien valmistukseen sekä kierrätykseen; esimerkiksi lasiseinäteippauksissa on käytetty PVC-vapaata kalvoa. Projektin hiilijalanjälkeä pienensi myös vanhojen kalusteiden ja pintojen hyödyntäminen kaiken uusimisen sijaan.

Hyvässä hengessä sujunut pitkä ja opettavainen projekti saatiin yhteistyöllä onnistuneeseen lopputulokseen, josta sekä asiakas että tekijät voivat olla ylpeitä!

Näytä kaikki
Kiinteistöbrändäys
Kiinteistökehitys
Tila- ja sisustussuunnittelu
Tilaviestintä ja opastesuunnittelu
Työympäristösuunnittelu
Visuaalinen identiteetti